Ingrid Meijer | OnlineTechie | Technisch Virtual Assistant

Don't you worry, I got your back!

Hi, ik ben Ingrid Meijer

Ik ben Ingrid Meijer, OnlineTechie & virtual assistant. Samen met mijn partner Johan woon ik in het mooie Breda.

Als kind had ik een droom: wonen in het buitenland. Wat ik daar ging doen en hoe ik daar ging komen, wist ik op dat moment nog niet. Maar het avontuur van reizen en de wereld zien, trok me al op jonge leeftijd aan. In 1993 kwam deze droom een stukje dichterbij doen ik in dienst trad van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Twee jaar later stond ik zenuwachtig met mijn volgepakte koffers op Schiphol, klaar om te verhuizen naar Warschau. Na Warschau volgden Bonn, Berlijn, Londen en Kiev. Helaas niet de exotische bestemmingen die ik van tevoren in gedachten had, maar hey, gelukkig zijn daar de vakanties nog voor. 🙂

Het werk op de Nederlandse ambassades was heel afwisselend en ik vond het fantastisch. Secretariële taken, archief en verbindingen, event- en projectmanagement, consulaire werkzaamheden – ik heb het allemaal gedaan. De ene dag was ik bezig met het organiseren van het bezoek van een grote handelsdelegatie. Even later stond ik midden in de nacht op een klein vliegveld vervoer te regelen voor Nederlandse evacuees uit een land ergens in Afrika. Never a dull moment.

Van werknemer naar ondernemer

In 2010 besloot ik om terug te gaan naar Nederland. Wonen en werken in het buitenland was geweldig – ik had de ervaring voor geen goud willen missen – maar het had ook best een flink aantal nadelen. En om de paar jaar verkassen, begon z’n tol te eisen. Dit betekende qua werk een hele omschakeling. Ik was niet langer onderdeel van een klein effectief team, maar een klein radertje in een grote organisatie met een afgebakend takenpakket. Na een paar jaar merkte ik dat ik het plezier in mijn werk begon te verliezen. En één gedachte kwam vaak boven drijven: dit is niet meer wat ik wil.

Ingrid Meijer - OnlineTechie - make dreams happen

Tijd om the roer om te gooien!

Tijd om het roer om te gooien! In 2015 besloot ik het hoofdstuk Buitenlandse Zaken af te sluiten en diende ik mijn ontslag in. Na wat belangrijke me-time ben ik opleidingen gaan volgen. Eerst rondde ik een opleiding event management af, daarna stortte ik me vol overgave op de kick-ass virtual assistant opleiding van Blueberry Dynamic. En toen wist ik het zeker: dit is helemaal op mijn lijf geschreven. En dat betekende in 2016 de geboorte van True Blue Backing. Ineens was ik geen werknemer meer, maar ondernemer: virtual assistant. Hartstikke spannend, doodeng. Maar ook helemaal te gek!

OnlineTechie

Inmiddels zijn we een paar jaartjes verder en heb ik mijn business omgedoopt tot OnlineTechie. Mijn business heeft zich ontwikkeld en daar hoorde een nieuwe – beter passende – naam bij. 🙂

Ik bied zoveel mogelijk (online) ondernemers een helpende hand
bij het inrichten en inzetten van online tools en programma’s,
zodat zij zich voor 100% kunnen richten op de inhoud,
zonder zich druk te hoeven maken om de techniek.

Als technisch virtual assistant wil ik graag zoveel mogelijk online ondernemers laten ervaren dat ze er niet alleen voor staan in hun bedrijf. Het technische gedoe dat gepaard gaat met online ondernemen, neem ik van je over. Ik bied een helpende hand bij het inrichten en inzetten van online tools en programma’s, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken om de techniek en je energie volledig kunt richten op de inhoud. Dit geeft jou meer rust en ruimte om te werken áán je bedrijf in plaats van ín je bedrijf zodat je jouw eigen missie kunt verwezenlijken.

Favicon

Get in touch!

Vragen? Behoefte om eens te brainstormen over jouw business en hoe ik jou zou kunnen helpen?
Wil je ontdekken of wij een dreamteam vormen?
Neem gerust contact met me op; ik hoor graag van je. 🙂

Scroll naar top